fbpx

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

KITCHEN

Hoe kies ik een tegel voor mijn keuken?

De keuken is de enige kamer in huis die verschillende soorten tegels kan hebben, in verschillende toepassingen, en ze zullen allemaal uw keuken prachtig opwaarderen. Denk bij het kiezen van keukentegels voor uw huis na waar het als eerste naartoe gaat. Glanzende tegels die op een muur passen, zijn niet hetzelfde als vloertegels. Een vloertegel moet veilig zijn om op te lopen en een glanzende keukentegel kan onveilig zijn onder de voet. Hier zijn tips voor het kiezen van de juiste toepassing en het juiste type tegel voor uw keuken.

Bepaal waar de tegel wordt geïnstalleerd:
Voordat u een materiaal selecteert, moet u beslissen op welk oppervlak de tegel wordt aangebracht. Tegel kan als achterwand achter een kachel worden geplaatst, of op de muur aan de onderkant van de bovenkasten. Tegel is een populair aanrechtmateriaal en kan ook op de keukenvloer worden gebruikt.

Ontcijfer het verschil tussen ‘tegels’:
Het woord ‘tegel’ verwijst naar een veerkrachtig materiaal dat in rijen over een oppervlak kan worden gelegd. Voor keukens kan dit zijn: steengroeve, steen, kurk, vinyl, bamboe, keramiek, porselein en glas. Toepassingen zoals vinyl-, kurk- en bamboetegels worden het meest gebruikt in vloeren. Terwijl steengroeven, keramiek en porselein kunnen worden gebruikt voor balies en vloeren. Glazen tegels worden vaak gereserveerd voor muren en backsplashes.

Bepaal uw budget voordat u op de look wordt verkocht:
Keukentegels kunnen goedkoop zijn, zoals vinyl- en linoleumtegels, of ze kunnen duur zijn, zoals op maat gemaakte keramische tegels. Doe je huiswerk voordat je gaat trouwen met een beoogde blik in je hoofd! Tegel- en woonwinkels kunnen u helpen bij het inschatten van de hoeveelheid product die nodig is voor uw keuken.

Houd rekening met de levensstijl van uw huishouden:
Hoewel keukentegels veerkrachtig zijn, hebben ze toch onderhoud nodig en verschilt de levensduur van elk materiaal. Voor werkbladen zijn keramische tegels duurzaam en kunnen ze de warmte van hete pannen weerstaan, en zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Helaas kan het oppervlak van een keramische tegel ongelijk zijn en kan het gemakkelijk barsten of schilferen. Bepaal of de levensstijl van uw gezin past bij de tegelafwerking die u kiest.

Kies een vloertegel die bestand is tegen de gewoontes van uw gezin:
Bij het kiezen van een vloertegel moet deze duurzaam genoeg zijn om bestand te zijn tegen zwaar verkeer, huisdieren, gemorst voedsel en schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat u een vloertegel koopt die ‘vloertegel’ wordt genoemd. Als je een wandtegel voor een vloer kiest, zal de wrijvingscoëfficiënt (COF) te laag zijn, wat op zijn beurt betekent dat het te glad is om te lopen. Kies in plaats daarvan een vloertegel met een licht verhoogd patroon of textuur om een ​​veiligere keukenvloer mogelijk te maken. Overweeg het gebruik van steengroevetegels voor een meer verfijnde en elegante uitstraling. De op klei en kalksteen gebaseerde tegel wordt gebakken om eruit te zien als natuursteen. Steengroevetegels zijn duurder dan de traditionele keramische tegels, maar zijn prachtig bij de juiste toepassing.

De lucht is de limiet voor uw tegel-backsplash:
Nou, tot op zekere hoogte is de lucht de limiet. Omdat uw backsplash geen direct zwaar verkeer nodig heeft, passen glanzende en geverfde tegels perfect bij uw backsplash. Al moeten ze nog wel bestand zijn tegen hete oliespetters, vet en dagelijkse reiniging. Kies uit porselein, keramiek, glas, metaal of steen voor een backsplash die subtiel of gedurfd een decoratieve flair aan uw keuken kan geven. Uw keukenvloeren, aanrechten en backsplash hebben een verscheidenheid aan tegelstijlen die passen bij uw budget en smaak. Houd rekening met deze tips bij het kiezen van tegels voor uw keuken. Onderzoek uw tegelopties en maak vervolgens van uw keuken de keuken waar u altijd al van gedroomd heeft! Freshhome-lezers heeft u tips voor het plannen, kopen of selecteren van keukentegels? Laat het ons weten, we vinden het leuk om op de lijst te verschijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Telefonisch bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!

× Stuur ons nu een bericht!