fbpx

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

Hoe een badkamer te betegelen?

Moderne woningen hebben meerdere badkamers. Steeds meer huiseigenaren zijn op zoek naar badkamerontwerpideeën die fris en luxueus zijn en dit kan worden bereikt met het gebruik van tegels in de badkamer. Badkamers zijn ruimtes met veel vocht en tegels zijn de ideale keuze om opspattend water en het vochtgehalte in een badkamer te weerstaan. Of het nu gaat om het maken van een nieuwe badkamer of het verbouwen van een bestaande, tegels zijn het materiaal bij uitstek voor zowel bouwers als huiseigenaren.

Uw badkamer inrichten of een facelift geven wordt een stuk eenvoudiger met de juiste planning. Er zijn een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden in de planningsfase. Deze factoren kunnen van alles zijn, van waar bepaalde eenheden moeten worden geplaatst tot wat er bij de laatste hand zal komen.

In eerste instantie moet de vloer worden betegeld voordat andere eenheden in de badkamer worden geïnstalleerd. Het installeren van tegels voordat u andere units of hardware installeert, is absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen water doorsijpelt. Er moet aandacht worden besteed aan de tegels die in de badkamer worden geïnstalleerd, omdat ze volledig waterbestendig moeten zijn. Hierna kunnen de tegels op de muur worden gematcht of gecontrasteerd met de tegels op de vloer. De tegels rond de wastafel in de badkamer en op de badmeubel kunnen ook worden gedaan om de badkamer karakter te geven.

Wastafels
Voor de badkamer zijn er verschillende wastafels verkrijgbaar. Designer-modellen zijn vrij duur, terwijl de effen exemplaren geen flair toevoegen aan de badkamer. Elke soort spoelbak, of het nu porselein, keramiek of roestvrij staal is, misschien betegeld met mozaïektegels. Kleinere mozaïektegels geven een zeer unieke afwerking aan de gootsteen en ook eromheen. Om mozaïekspoelbakken te installeren en ervoor te zorgen dat ze lang meegaan, is het belangrijk om de juiste soort lijm en voegmiddel te gebruiken. Epoxylijm bindt tegels aan de meeste oppervlakken en epoxyvoeg is bestand tegen water en vlekken. Door epoxy te gebruiken als basis voor zowel de lijm als de voeg, gaat een mooie mozaïek spoelbak jarenlang mee.

Het nadeel hiervan is dat epoxymaterialen nauwkeurig moeten worden gemengd en zo snel mogelijk daarna moeten worden schoongemaakt. Om deze reden is het aan te raden dit te doen met de hulp van een professional. Spoelbakken zonder geïnstalleerde bijbehorende hardware zijn het gemakkelijkst. Als de gootsteen al is geïnstalleerd, moet de gootsteen worden verwijderd en moet alle hardware worden verwijderd om de installatie schoon te maken. Het installeren van de tegels en vervolgens het installeren van de hardware op de betegelde gootsteen resulteert in een schone, professioneel ogende installatie.

Wastafelmeubel
Als er een plan is om een ​​badmeubel toe te voegen aan de badkamer, is het een belangrijke factor om te overwegen voordat je het toestel koopt en installeert. Als het besluit is om de muur achter de wastafelonderkast niet te betegelen, kan dat, omdat de wastafelonderkast dit zelf zal verdoezelen. De volgende keer dat er een verandering of upgrade in de badkamer is, zal deze ruimte geen tegels hebben, en vaker wel dan niet zullen de tegels in de badkamer moeten worden vervangen, zodat deze uniform is. Sommige huiseigenaren geven er de voorkeur aan om rond de wastafel te betegelen, en dit kan tijd, geld en moeite besparen.

Backsplash
Een badkamer mag ook geen tegels hebben en alleen een effen muur achter het badmeubel. In dit geval is het een goed idee om een ​​achterwand toe te voegen aan het gebied achter de gootsteen, tenzij de optie een gootsteen op een voetstuk is die niet tegen de muur rust. Waterspatten uit de kraan bij het wassen van handen, gezicht en tandenpoetsen komen op de muur terecht. Een backsplash in de badkamer beschermt de muur achter de gootsteen tegen rot, schimmel en meeldauw. Buiten dat kan een backsplash veel design-aantrekkingskracht bieden.

Een backsplash van een badkamerijdelheid strekt zich meestal minimaal 4 inch uit vanaf het aanrecht langs de breedte van de ijdelheid. Dit beschermt de meest kwetsbare delen van de muur achter uw wastafel in de badkamer. De hoogte van uw kranen kan echter een hogere backsplash noodzakelijk maken.
De 4-inch backsplash wordt geleverd met veel opties. Dit is waar maatwerk om de hoek komt kijken. Het plan kan bijvoorbeeld zijn om een ​​ander backsplash-materiaal te gebruiken dan een materiaal dat overeenkomt met het aanrecht, of de kraan kan hoger zijn dan 10 cm. In dergelijke gevallen is het mogelijk om de ijdelheid te kopen zonder de meegeleverde backsplash.

Wanneer de uitloop hoger is dan 4 inch, is een backsplash vereist die overeenkomt met de hoogte van de kraan. Kranen die van het type zijn zoals Romeins of waterval, hebben mogelijk aanzienlijk hogere backsplashes nodig en geven de badkamer een luxe uitstraling. Voor dit soort kranen zou minimaal een 8-inch hoge ijdelheid-backsplash nodig zijn.

Backsplash-extensies
Sommige ontwerpers en huiseigenaren willen de backsplash van het aanrecht helemaal tot aan het plafond verlengen. Hoewel dit misschien niet nodig is, kan de uitbreiding niet alleen elegantie aan de ruimte toevoegen, maar ook een rijk gelaagd gevoel aan de badkamer creëren.
Veel badkamerontwerpers overwegen een backsplash van vloer tot plafond of omhullende tegels. Deze look zorgt voor een strakke, spa-achtige badkamersfeer.
Net als bij vloertegels, is er een grote verscheidenheid aan materialen beschikbaar voor een backsplash van een badkamerijdelheid. Het is belangrijk om een ​​materiaal te gebruiken dat waterdicht en gemakkelijk schoon te maken is. Enkele van de meest populaire soorten tegels die rond een ijdelheid kunnen worden gebruikt, worden in de volgende paragrafen opgesomd.

Keramische tegels – Keramische tegels zijn niet alleen mooi; het is ook relatief goedkoop. Met gevarieerde ontwerpen van stenen en houten lookalikes en formaten die kunnen lopen van grote tegels tot penny-tegels, bieden keramische tegels enkele van de beste opties om in een badkamer te worden geïnstalleerd. Ze zijn relatief eenvoudig schoon te maken en gaan lang mee.

Porseleinen tegels – Net als keramische tegels, en vaak verward met keramische tegels, bieden porseleinen tegels dezelfde voordelen als keramische tegels, terwijl ze ongevoeliger zijn voor water. Dit maakt ze een ideale keuze in badkamers, hoewel ze misschien iets duurder zijn dan hun keramische neven.

Glasmozaïektegels – Kleine glasmozaïektegels geven een levendig tintje aan een backsplash. Het glinsterende effect van het glas leent zich natuurlijk voor het creëren van een oogverblindend accent op de bovenkant van het badkamermeubel. Zelfs een 4-inch glazen backsplash maakt een blijvende indruk.

Marmer – De keuze van koningen vroeger, marmer geeft elke ruimte een gezonde dosis grandeur. Marmer is een natuursteen en zal verzegeld moeten worden. Het is ook vatbaar voor scheuren en kan daarom meer onderhoud vergen dan andere opties. Marmer is meestal de duurste van de vermelde opties.

Graniet – Dit is het meest voorkomende materiaal voor badkamermeubels. De meeste granieten wastafels worden geleverd met een 4-inch bijpassende granieten backsplash. Graniet is gemakkelijk schoon te maken. Om voor een op maat gemaakte look te gaan, kan een granieten aanrecht worden gecombineerd met een ander getextureerd tegelachtig glasmozaïek.

voegmiddel
Een andere belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is het soort voegmiddel dat voor de backsplash moet worden gebruikt. Het hele uiterlijk van de tegel kan veranderen. Om alles er egaal uit te laten zien, gebruikt u dezelfde kleur of de kleur die overeenkomt met een van de kleuren op de tegel. Als het plan is om naar een art-deco-sfeer toe te werken, moeten contrasterende kleuren worden gebruikt om het effect te bereiken. Even zo kan de breedte van de voeg die tussen tegels wordt geplaatst een enorm effect hebben op het uiterlijk van de tegel.

Voegspecie moet worden gebruikt om te voorkomen dat vocht in de voeg en tussen de tegels dringt. Als er na verloop van tijd scheuren worden opgemerkt in de voeg of op een afdichting rond de ijdelheid, moet het probleem onmiddellijk worden aangepakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Telefonisch bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!

× Stuur ons nu een bericht!