fbpx

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

kitchen tiles

5 voordelen van vloertegels in huis

De vraag die bij elke nieuwe huiseigenaar opkomt: wat doe ik voor de vloer? Of het nu gaat om vloerbedekking, vinylvloeren, marmeren vloeren of tegels. Ja, het hangt volledig af van het budget en de esthetische smaak van de eigenaar. Met deze vele opties om uit te kiezen, moeten de voor- en nadelen van elke optie echter worden bekeken voordat een beslissing wordt genomen.

Hoewel elk type vloer zijn voordelen heeft, zijn tegels een perfect voorbeeld van zichzelf door een groot aantal voordelen te bieden die ervoor kunnen zorgen dat ze de voorloper zijn.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van tegels voor uw vloer.

betaalbaarheid
Tegels worden gemaakt door natuurlijke materialen zoals zand en klei bij hoge temperaturen te bakken, waardoor ze zeer betaalbaar zijn in vergelijking met andere soorten vloermaterialen. De prijsklasse van tegels is behoorlijk divers, met kosten die beginnen in de lage dubbele cijfers in Indiase roepies per vierkante voet en oplopen tot honderden, afhankelijk van de kwaliteit van de tegel en het type. Zo’n aanzienlijk budgetbereik om uit te kiezen, geeft een klant de mogelijkheid om een ​​tegel te selecteren, afhankelijk van het budget dat wordt gekozen.

Vanuit het oogpunt van betaalbaarheid kunnen tegels ook worden gezien als een vervanging voor andere soorten relatief duurdere vloeropties zoals natuursteen of hout. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door simpelweg een tegel te kiezen die eruitziet als de duurdere optie, zoals marmer, en dat voor een fractie van de kosten van natuurlijk marmer. De installatiekosten op tegels zijn ook veel lager dan bij andere vloermaterialen.

Verscheidenheid
Tegels lopen qua variëteit voor op de rest van het aanbod van vloeropties. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren, ontwerpen, texturen en soorten. Dus wat de behoefte van de klant ook is, of het nu gaat om het nabootsen van een natuursteentegel of een specifiek kleurontwerp, er is altijd een geschikte tegel voor beschikbaar.

Met afmetingen en vormen om mee te spelen, kan een huiseigenaar verschillende combinaties ontwikkelen om de gewenste esthetiek in een huis te bereiken. Vloertegels zijn er ook in verschillende texturen, van gladde voor gebieden met weinig verkeer tot stroeve textuurafwerkingen die op plaatsen zoals de badkamer kunnen worden gebruikt voor extra grip.

Toepassingsgemak
Tegels hebben een van de meest eenvoudige installatieprocessen in vergelijking met sommige andere vloeropties. Dit komt omdat tegels gemakkelijker te snijden zijn dan verschillende soorten vloeren, en het installatieproces als geheel is vrij eenvoudig voor een ervaren technicus.

Deze factoren alleen al leiden ertoe dat het leggen van tegels ongeveer een derde van de tijd in beslag neemt als marmer voor een vloer met dezelfde totale oppervlakte. Omdat ze bovendien gemakkelijk te snijden en te hanteren zijn, is de verspilling ook aanzienlijk minder in vergelijking met andere soorten vloermaterialen.

Duurzaamheid
Tegels zijn ongelooflijk veerkrachtig als het gaat om vlekken en slijtage. Dit maakt tegels een verstandige keuze voor installatie in drukbezochte ruimtes zoals keukens en gangen. Het nadeel is dat ze, hoewel ze moeilijker te kraken zijn dan andere vloeropties, een lage slagvastheid hebben. Dit betekent dat er een kans bestaat op breken als er een zwaar voorwerp op valt. Desondanks worden tegelvloeren over het algemeen als moeilijk te kraken beschouwd.

Als een tegel barst, is dit meestal vanwege een zware impact en is het vervangen van een tegel relatief eenvoudig. Op de lange termijn betekent dit dat u geld bespaart, omdat de tegels niet regelmatig vervangen hoeven te worden. Bovendien, als ervaren technici de tegels installeren, kunnen tegels tot 20 jaar of zelfs langer meegaan, met goed onderhoud en eerstelijnszorg.

Schoonmaak
Het reinigen van betonnen wanden of houten vloeren vraagt ​​doorgaans veel extra zorg. Een groot nadeel van houten vloeren is de afkeer van water. Hoewel er verschillende soorten polijstmiddel zijn om houten vloeren te beschermen, moeten deze periodiek worden bijgevuld. Hetzelfde kan gezegd worden van beton, hoewel niet zo veel. Blootstelling aan water kan deze materialen bederven. Deze moet onmiddellijk worden schoongemaakt, omdat vlekken en vuilplekken op deze oppervlakken moeilijk te behandelen zijn.

Vlekken op marmeren vloeren zijn een groot probleem. Deze vlekken zijn vrij moeilijk te verwijderen vanwege de porositeit van het materiaal. Zelfs het inhuren van professionele hulp om de vloer op te ruimen kan duur zijn.

Tegels zijn daarentegen een van de gemakkelijkste materialen om schoon te maken. Een natte doek of doek is meer dan voldoende om het meeste werk te doen in geval van vlekken of morsen. Zelfs voor hardere vlekken is wrijven met een doek gedrenkt in een milde zeepoplossing gemengd met wat water voldoende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Telefonisch bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!

× Stuur ons nu een bericht!