fbpx
Shopping Cart

Bel ons voor een afspraak: +31 6 83 85 85 71

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

bathroom tiles 1

Hoe kies ik een tegel voor mijn badkamer?

Tegels zijn al eeuwenlang de keuze als vloerbedekking voor natte ruimtes, daterend uit de tijd van de Romeinse baden. Duurzaamheid en het waterdichte karakter van tegels maken het een ideale keuze voor badkamervloeren, muren en douchewanden.

Badkamertegels moeten de hoogste waterafstotende tegel van de kavel zijn, aangezien het vochtgehalte in deze ruimtes het hoogst is. Deze moeten dus het minst poreus zijn en ook een hoge duurzaamheid hebben. Badkamers worden beschouwd als gebieden met weinig verkeer, dus tegels van klasse II of hoger hebben de voorkeur wat betreft hardheid. Badkamertegels moeten ook een hoge slipweerstand hebben, omdat ze het grootste deel van de tijd nat kunnen worden. Hiervoor hebben getextureerde tegels de voorkeur.

Vinyltegels zijn een populaire keuze voor badkamervloeren, vanwege hun lage kosten en hoge bruikbaarheid. Het verslaat elk ander soort tegel in veiligheid, comfort en duurzaamheid. Vinyltegels zijn geëvolueerd in termen van esthetische aantrekkingskracht en zijn ook zeer eenvoudig te installeren.

Keramische en porseleinen tegels zijn ook goede keuzes voor badkamervloeren. Kleinere tegels hiervan kunnen worden geïnstalleerd om mozaïek- en roosterpatronen te creëren. Keramische tegels in de badkamer zijn gecoat met een hoogwaardige glazuur, om krassen te voorkomen en ook een hogere waterafstotendheid te bieden. Keramische tegels kunnen ook worden gebruikt op werkbladen, zoals de gootsteen. Stenen tegels zijn ook een uitstekende keuze voor badkamers.

Glazen tegels houden goed stand in badkamers en geven een illusie van diepte omdat de tegel bedekt is met een dunne laag glas. Zorg ervoor dat u een getextureerde glastegel krijgt om uitglijden te voorkomen. Kleine vierkante glazen tegels kunnen in de douche of de muren worden gebruikt om een ​​betoverend effect in de badkamer te creëren. Linoleum vloertegels zijn ook een optie in moderne of retro-omgevingen en het vermogen van het materiaal om stof en vuil af te stoten, maakt ze een goede keuze. Linoleum vloertegels zijn relatief duurder in vergelijking met de andere soorten tegels, en het uiterlijk is alleen in bepaalde scenario’s compleet.

Rubberen tegelvloeren zijn ook een optie in badkamers omdat ze niet glad zijn. Ze kunnen echter vocht vasthouden en kunnen leiden tot schimmelvorming als ze niet goed worden schoongemaakt. Maar daar zijn moderne oplossingen voor, vanwege de vraag naar deze tegels, vooral in huizen waar oude mensen wonen. Daarom zijn er nu rubberen tegels op de markt die bacteriebestendig zijn en kunnen worden gekozen.

Kortom, het type tegel dat je kiest voor elke ruimte in je huis hangt af van de ruimte, het licht, de esthetiek en het type gebruik van die ruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Altijd bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!