fbpx

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

tiles flooring

Vloertegels leggen in een kleine badkamer

Kleine kamers maken het leggen van vloertegels uitdagender, maar u kunt een perfecte tegellay-out krijgen met deze eenvoudige tutorial.
Een van de grootste problemen die ik heb gehad als het gaat om het betegelen van de vloer, is het leggen van de tegels. Zeker in een kleine badkamer met maar 1 deur.

Je wilt dat de tegels perfect op elkaar aansluiten bij de deur, maar je kunt daar niet beginnen met betegelen. Je moet ver van de deur beginnen, zodat je jezelf niet in een hoek betegelt! Het is een grote worsteling.

In onze hoofdbadkamer bleef ik achter met een stuk tegel van 1″ om een ​​rij af te maken. Het was in de badkuip, die precies voor de deur is. Gelukkig was het niet het dichtst bij de deur, dus het is niet super zichtbaar.

Maar met de patroontegels in onze gastenbadkamer wist ik dat ik de vloertegels nodig had om perfect op één lijn te komen met de badkuip. Anders zou het er vreselijk uitzien, en vreselijk stond niet op mijn moodboard in de badkamer.

In plaats van alleen maar met de tegels op de achtermuur te beginnen, heb ik bedacht hoe ik de vloertegels gemakkelijk kon indelen om het gewenste resultaat te krijgen. Toen kon ik van achteren naar voren betegelen en eindigen met perfect uit elkaar geplaatste tegels!

En het was niet zo moeilijk om te doen. Het vergde een beetje planning voordat we begonnen met het plaatsen van de tegels. Als het op tegels aankomt, zal het krijgen van de eerste tegels perfect de rest van het project een fluitje van een cent maken.

Dus als je ooit moeite hebt gehad met het leggen van vloertegels in een kleine badkamer als je jezelf niet in een hoek wilt betegelen, bekijk dan mijn tips hieronder.

Vloertegels leggen
Benodigdheden:

Tegels
Ik heb deze porseleinen vloertegels met patroon gebruikt
Tegelafstandhouders
Meetlint
Vierkant inlijsten
Lange waterpas of andere rechte rand
Thinset en troffel
Het type thinset en troffel dat u nodig hebt, is afhankelijk van het specifieke type en de grootte van de tegel die u gebruikt.
Vloertegels uitzetten
Voordat je zelfs je thinset gaat mixen, moet je de extra tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. Dus pak je voorraden en stap terug om je ruimte goed te bekijken om deze drie vragen te beantwoorden:

Wat is uw gewenste tegellay-out? Denk aan vorm, patroon, hoeken, etc.
Waar is het meest zichtbare deel van de tegels?
Hoe wil je dat de tegels in dit gebied liggen? Wilt u gesneden tegels of alle hele tegels?
Voor onze badkamer wilde ik dat de tegels bij de ingang en langs het bad heel zouden zijn. De tegels lagen in een eenvoudig vierkant patroon, maar de tegels werden gedraaid zodat de hoeken samenkwamen om een ​​compleet patroon te vormen.

Voelde me vrij om een ​​aantal tegels uit de kast te halen en op de grond te leggen. Speel met je afstandhouders om te zien hoe ze eruit zien met verschillende hoeveelheden voegmiddel ertussen.

Zodra je de gewenste lay-out hebt, maak je een foto. Op die manier kun je ernaar verwijzen als je tegels legt als je ooit in de war raakt.

De installatie van badkamertegels plannen
Nu moet u beslissen waar u moet beginnen met betegelen. Bedenk dat we onszelf niet in een hoek willen betegelen. De thinset moet minimaal 24 uur staan ​​voordat je erop gaat lopen, anders kun je al je harde werk verknoeien.

U wilt uw badkamertegelinstallatie meestal in de achterhoek beginnen. Maar als u net begint met betegelen vanuit de achterste hoek, zullen uw meest zichtbare gebieden niet op één lijn liggen zoals gepland.

Leg in plaats daarvan zorgvuldig de vloertegels met de tegelafstandhouders ertussen. Zorg ervoor dat de tegels strak tegen de tegelafstandhouders aanliggen om u een nauwkeurige meting te geven. Neem vervolgens een meting van de voltooide aangelegde tegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Telefonisch bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!