fbpx
Shopping Cart

Bel ons voor een afspraak: +31 6 83 85 85 71

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

info@all4home.nl

kitchen

Waar kunnen verglaasde tegels voor worden gebruikt?

Verglaasde tegels oftewel geglazuurde tegels winnen aan populariteit bij nieuwe huiseigenaren en degenen die hun huis renoveren als vervanging voor andere soorten tegels zoals keramiek, porselein en natuursteentegels. Deze tegels zijn veelzijdig en kunnen in bijna elke ruimte in of rond het huis worden gebruikt, inclusief keukenvloeren, vloeren van woonruimtes en zelfs in buitenruimtes.

Gezien de populariteit van verglaasde tegels, is het duidelijk dat deze tegels veel toepassingen hebben. Ze worden gebruikt voor de vloeren van onze woonruimtes. Deze tegels zijn stevig en kunnen zwaar en belast worden. Ze bieden duurzaamheid, waar voor uw geld en de esthetiek die u zoekt.

Deze tegels hebben een glanzende afwerking waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn dan natuursteen of zelfs natuurlijke of keramische tegels. Verglaasde tegels vinden hun toepassing in vloeren en ook als onderdeel van wandbekleding, om uw buitenmuren er zo goed als nieuw uit te laten zien.

De reden achter de lange levensduur die deze tegels bieden, is de verglazing die ze ondergaan. Hierdoor zijn deze tegels kras- en waterdicht. Omdat ze waterdicht zijn, kunnen deze tegels worden gebruikt als achterwand in de keuken, in het toilet en ook in externe ruimtes zoals looppaden en buitenmuren die aan de elementen kunnen worden blootgesteld.

Deze tegels hebben ook een consistenter patroon dan natuurlijke tegels, waardoor ze de ideale keuze zijn voor uw huis. Ze hebben verschillende patronen die precies het effect kunnen leveren waar je voor gaat, van effen en elegant tot luide patronen om aan je wensen te voldoen voor elke ruimte in je huis.

Voor de woonkamer

De woonkamer is de meest openbare plek in je huis. Hier worden de gasten vermaakt en vormen zij de eerste plaats waar zij een indruk van uw huis vormen. Door de glanzende afwerking van deze tegels die lang meegaan, zorgt het plaatsen van verglaasde tegels in de woonkamer ervoor dat de woonkamer er bij goed onderhoud en zorg voor een aantal jaren zo goed als nieuw uitziet. Deze tegels hebben, in tegenstelling tot marmer of graniet, geen periodieke polijstbeurt nodig om vlekkeloos schoon en glanzend te blijven.

Verglaasde tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kunnen een zeer aantrekkelijke esthetiek geven aan de woonkamer, zowel modern als klassiek. De designafwerkingen waarin deze tegels verkrijgbaar zijn, passen bij elk decor en lenen zich om te matchen of te contrasteren met elke verf waarmee u uw muren wilt afwerken.

Omdat ze een zeer lage porositeit hebben, kan morsen zeer goed worden beheerd in het geval van verglaasde tegels. Het enige wat ze nodig hebben in termen van onderhoud, is afvegen met een natte doek of een mild schoonmaakmiddel, en ze zullen zo goed als nieuw zijn. Dit is ook de reden waarom de hoogglansafwerking van deze tegels zo lang meegaat.

De woonkamer heeft ook zware meubels – de bank of bank, tafels, bijzettafels, lampen, enzovoort. Deze kunnen de vloertegels behoorlijk belasten. Verglaasde tegels zijn ook bestand tegen krassen. Dus zelfs als u uw zware meubels moet verplaatsen door ze te slepen, zal uw vloer er niet onder lijden als u verglaasde tegels gebruikt.

Voor de keuken

De niet-poreuze aard van verglaasde tegels maakt ze perfect voor installatie op plaatsen zoals keukenachterwanden en muren. De backsplash is een zeer belangrijk onderdeel van de opstelling van de gootsteen en het aanrecht, en het is belangrijk dat de backsplash gemakkelijk schoon te maken is om het risico te voorkomen dat deze bevlekt en vuil lijkt. Nogmaals, de lage porositeit komt hier naar voren, omdat eventuele spatten gemakkelijk kunnen worden weggeveegd voor een schone uitstraling.

Deze tegels zijn een duidelijke upgrade van de verf die we op onze muren gebruiken. Tegels zorgen ervoor dat je muur niet onderhevig is aan spatten van de verschillende keukenactiviteiten en van water dat opspat tijdens het wassen. Deze tegels kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een natte doek, of met een vochtige doek gedrenkt in wat zeepwater. Dit betekent dat er geen vlekken op de muren van uw keuken komen. Er zijn ook geen olievlekken.

Met de verscheidenheid aan beschikbare ontwerpen kunnen ze een gedurfd contrasterend statement maken of de tegels die al op het aanrecht zijn gelegd aanvullen, afhankelijk van hoe het uiteindelijke ontwerp van de keuken bedoeld is. De veelzijdigheid van verglaasde tegels maakt ze ook een uitstekende keuze voor keukenvloeren, omdat dit de plek is waar de meeste morsen en spatten in huis voorkomen. Het verglazingsproces maakt ze vlekbestendig en ze absorberen niets dat op het oppervlak wordt gemorst, in vergelijking met natuursteen zoals marmer dat zeer absorberend is.

Voor de badkamer
Verglaasde tegels lenen zich ook uitstekend voor plaatsing in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat deze tegels de neiging hebben om behoorlijk glad te worden als ze nat zijn, en voor de badkamervloer moeten tegels met een antisliplaag worden gekozen. Voor de badkamerwanden en achterwanden kunnen deze tegels worden geplaatst. Ze zullen er jarenlang als nieuw uit blijven zien, met minimaal onderhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Showroom in Almere

Markerkant 12 6.18, 1314 AK, ALMERE

Kom langs onze showroom

Al jouw tegels en vloeren te zien!

Altijd bereikbaar!

+31 (0) 6 83 85 85 71

100% Veilige betalingen

Betaal veilig via iDeal!